0492-323256 of 06-22012534  Ook ’s avonds of in het weekend!

8-daagse vliegreis naar Israël (Prijs volgt)

(op basis van een tweepersoonskamer)

Israël.

Op dit moment is reizen naar Israël niet toegestaan en zijn alle vluchten naar Israël voor de komende maanden ook geannuleerd.

Onze reis wordt dus ook geannuleerd. Heel spijtig maar een reis moet vooral ontspannen en gezellig zijn en dat is in Israël op dit moment niet het geval.

Ik kan dus ook niet aangeven wanneer de Israël reis weer op het programma komt. Voorwaarde voor reizen naar een land als Israël is dat de toestand daar stabiel is.

 

U bezoekt de plaatsen die u kent vanuit de Bijbel, zoals Nazareth, de plaats waar Jezus opgroeide, het Meer van Galilea, waar Jezus vele wonderen heeft gedaan en de rivier de Jordaan, waar Jezus werd gedoopt door Johannes.

Uiteraard staat de indrukwekkende stad Jeruzalem met al haar hoogtepunten zoals de Olijfberg, de Klaagmuur en de Via Dolorosa ook op ons reisprogramma. Naast de plaatsen die bekend zijn uit de bijbel bezoeken we ook enkele kibboetsen, het museum Yad Vashem en de Dode zee.

We worden tijdens onze rondreis steeds begeleid door een Nederlandssprekende lokale gids.

Met zoveel verschillende geloven, culturen, mensen, landschappen en steden kan het niet anders dan dat u na afloop  diep onder de indruk zult zijn.

 

Wat mag u tijdens deze reis verwachten?

o.a. op het programma.

 • Jeruzalem met de Via Dolorosa, de Olijfberg, de H.Graf kerk, de Klaagmuur, museum Yad Vashem etc. etc.
 • Bethlehem
 • Massada met de kabelbaan
 • De Dode zee waarin u eventueel ook kunt zwemmen.
 • De Negev woestijn
 • Enkele kibboetsen met o.a. bananen, melkvee, citrusvruchten, olijfbomen, irrigatiestation etc. etc.
 • Yardenit, de doopplaats aan de rivier de Jordaan.
 • Varen op het meer van Galilea en natuurlijk kunnen we daarna dan ook de bekende "Petrusvis" eten
 • Nazareth met de kerk van de Aankondiging aan Maria
 • De berg der Zaligsprekingen en de kerk van de wonderbaarlijke broodvermenigvuldiging
 • oude steden zoals Cana, Jericho en Capernaum

 

Voorlopig programma reis naar Israël

MAANDAG 11 OKTOBER – Eindhoven – Tel Aviv - Tiberias
Vroeg in de morgen vertrek vanaf de luchthaven van Eindhoven naar Tel Aviv. Na aankomst worden we opgewacht door onze Israëlische gids. Vanaf de luchthaven volgt de rit naar Tiberias waar we verblijven op een kibboets. Op deze kibboets worden bananen en citrusvruchten gekweekt en er worden melkkoeien gehouden.

DINSDAG 12 OKTOBER – Meer van Galilea – Golan Hoogvlakte
De dag begint met een boottocht op het Meer van Galilea naar Tabgha, naar de plek van het wonder van de broodvermenigvuldiging. Na het bezoek wordt de tocht vervolgd naar Capernaum, waar een bezoek wordt gebracht aan de oude synagoge en het huis van Petrus. Dan rijden we verder naar de Berg der Zaligsprekingen. Na dit bezoek gaan we naar de Golanhoogten en we maken een stop bij de doopplaats Yardenit aan de Jordaan. Terugkeer naar onze Kibboets voor diner en overnachting.

WOENSDAG 13 OKTOBER - Nazareth – Jericho – Jeruzalem
Vertrek naar Cana, waar Jezus zijn eerste wonder verrichtte door water in wijn te veranderen. Dan door naar Nazareth voor een bezoek aan de Basiliek van de Aankondiging. We rijden verder door de Jordaanvallei om een bezoek te brengen aan het Theater in Beit She’an uit de Romeinse tijd en rijden vervolgens door naar Jericho met een stop bij de Berg van de Verleiding. De reis gaat verder naar Jeruzalem via Wadi Kelt voor een spectaculair uitzicht over het St. George Klooster. Na aankomst in het hotel in Jeruzalem volgt diner en overnachting.

DONDERDAG 14 OKTOBER – Bethlehem
Via de Dung poort naar de oude stad van Jeruzalem om de Klaagmuur en de Tempelberg te bezoeken. Dan door naar de berg Zion om Coenaculum (de kamer van het laatste avondmaal) te bezoeken. Vervolgens een rit naar het westelijk deel van de stad voor de Hebreeuwse universiteit, het parlementsgebouw (de Knesset) en de Hoge Raad en dan door naar Bethlehem om de Geboortekerk op de Westelijke Jordaanoever te bezoeken. Tot slot naar Yad Vashem voor een bezoek aan het Nationaal Holocaust Monument en museum. Terugkeer naar het hotel voor diner en overnachting.

VRIJDAG 15 OKTOBER – Jeruzalem Oude Stad
We beginnen de dag op de Olijfberg met een adembenemend uitzicht over de heilige stad van Jeruzalem. Dan volgt de afdaling naar het Hof van Gethsemane ofwel het hof van olijven. We lopen een stukje van de Via Dolorosa (langs de stations van het Kruis), met een bezoek aan de Heilige Grafkerk. De weg gaat verder naar de Cardo, de hoofdstraat van de oude staat uit Romeinse tijd, via de Joodse wijk. Terugkeer naar het hotel voor diner en overnachting.

ZATERDAG 16 OKTOBER – Qumran – Masada – Dode Zee
We verlaten Jeruzalem en gaan richting de Dode Zee, 420 meter onder zeeniveau. We bezoeken Qumran, de plek waar de Dode Zee rollen werden ontdekt door een herdersjongen. Dan per kabelbaan naar de top van het Masada Fort waar we het heroïsche verhaal van de laatste Joodse opstandelingen die drie jaar lang stand hielden tegen de Romeinen horen. Terugkeer naar de Dode Zee om te drijven in het zoutrijke water. De overnachting is weer op een kibboets, deze keer in de Negev.

ZONDAG 17 OKTOBER – Kibboets Revivim – Tel Aviv
In de morgen bezoeken we de Kibboets Revivim voor een rondleiding met uitleg over de geschiedenis en het leven in deze kibboets. Elke kibboets heeft zijn eigen manier om aan inkomsten te komen. In deze kibboets is men gespecialeerd in het runnen van een agrarisch midden in de woestijn. Aan het einde van de dag een stadsrondrit door Tel Aviv en de oude haven van Jaffa. De dag eindigt bij het hotel in Tel Aviv (Jaffa) voor diner en overnachting.

MAANDAG 18 OKTOBER – Eindhoven
In de voormiddag transfer naar de luchthaven van Tel Aviv, we nemen afscheid van onze lokale gids en vliegen terug naar Eindhoven.
Aankomst in de namiddag in Eindhoven. Diep onder de indruk nemen we afscheid van elkaar.

 

Prijs voor deze reis bedraagt ...euro per persoon.

Inbegrepen bij de prijs:

 • Rechtstreekse vlucht inclusief ruimbagage naar de luchthaven van Tel Aviv en terug. Het vertrek is vanaf de luchthaven van Eindhoven, vroeg in de morgen.         Op 18 oktober landen we aan het einde van de middag weer in Eindhoven.
 • Alle overnachtingen. We slapen 3 nachten op een kibboets( 2x omgeving meer van Tiberias, 1x Negev woestijn) en 4 nachten in een hotel (3x Jeruzalem, 1x Tel Aviv,Jaffa)
 • Alle maaltijden dus volpension.
 • Vervoer per  touringcar met airconditioning tijdens de rondreis.
 • Locale Nederlandstalige gids gedurende de rondreis in Israël.
 • Alle excursies inclusief entreegelden
 • Fooien voor de gids en chauffeur.
 • De reissom is inclusief de verplichte betaling per boeking aan het garantiefonds.
 • Toeslag voor een eenpersoonskamer bedraagt 450 euro.

Exclusief:

 • Reis- en annuleringsverzekering.
 • Drankjes tijdens de maaltijden.

Om deel te nemen heeft u een paspoort nodig, dat nog zes maanden na thuiskomst geldig is.

Heeft u nog vragen over deze reis of wilt u zich aanmelden, dat kan via het contactformulier van deze website, of een mail naar info@opreismetjeanne.nl en bellen mag natuurlijk ook altijd op nummer 06-22012534. Ik hoor heel graag van u.

Lees de annuleringvoorwaarden door de reiziger
Indien de reis wordt geannuleerd, is de reiziger de volgende annuleringskosten verschuldigd:

A. Bij annulering tot de 42ste dag (exclusief) voor de vertrekdag: de aanbetaling.
B. Bij annulering vanaf de 42ste dag (inclusief) tot de 28ste dag (exclusief) voor de vertrekdag: 40% van de reissom.
C. Bij annulering vanaf de 28ste dag (inclusief) tot de 21ste dag (exclusief) voor de vertrekdag: 50% van de reissom.
D. Bij annulering vanaf de 21ste dag (inclusief) tot de 14e dag (exclusief) voor de vertrekdag: 70% van de reissom.
E. Bij annulering vanaf de 14e dag (inclusief) tot de 7e dag (exclusief) voor de vertrekdag: 80% van de reissom.
F. Bij annulering vanaf de 7e dag (inclusief) tot de vertrekdag: 90% van de reissom.
G. Bij annulering op de vertrekdag: de volle reissom

Informeer naar de mogelijkheden van individuele reizen op maat
Voor compleet verzorgde meerdaagse bus- en vliegreizen en dagtochten naar bijzondere bestemmingen
Webdesign: De Geus Internet