0492-323256 of 06-22012534  Ook ’s avonds of in het weekend!

Busreis naar Normandië €765 p.p.

(op basis van een tweepersoonskamer)

20 augustus tot en met 24 augustus 2019

De busreis naar Normandië heeft al vaak op het reisprogramma gestaan en is altijd weer heel bijzonder.

Normandië gelegen in Frankrijk aan de Atlantische oceaan is een regio met een indrukwekkend verleden. Maar ook prachtige natuur en pittoreske dorpjes. Bekend zijn de kusten, vooral vanwege de landingsstranden waar geallieerde troepen landden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Maar Normandië heeft natuurlijk veel meer te bieden en we hebben dan ook een heel gevarieerd programma.

(Toeslag voor een éénpersoonskamer €115)

Wat mag u tijdens deze reis verwachten?

Wie aan Normandië denkt, denkt meteen aan de invasiestranden die bekend zijn geworden bij de bevrijding van Europa tijdens de 2de Wereldoorlog. Maar Normandië heeft natuurlijk nog veel meer te bieden zoals o.a. het oude vissersstadje Honfleur, de mooie binnenstad van Caen, de Pont de Normandië, het Franse platteland, oesterkwekerijen, mooie badplaatsen en veel musea.

 

Reisprogramma:

20 augustus
Via de Franse wegen rijden we door het akkerbouwgebied van Frankrijk, naar de Franse stad Amiens. Daar bezoeken we de grootste gotische kathedraal van Frankrijk. Verder maken we nog een tussenstop op de Pont de Normandië. De beroemde brug die hoog en laag Normandië met elkaar verbind.

Daarna reizen we door naar ons hotel in de binnenstad van Caen voor diner en overnachting. Na het diner heeft u misschien nog wel even zin om samen een korte wandeling te maken naar het kasteel van Willem de Veroveraar wat zich tegenover ons hotel bevindt.

21 augustus
Vandaag bezoeken we een aantal plaatsen die bekend zijn van D-day, 6 juni 1944.
We beginnen in Arromanches met de film 360 graden. Deze film laat beelden zien van Normandië nu en in 1944 tijdens D-day. In Arromanches kunt u tevens in de zee nog resten zien van de tijdelijke haven die Arromanches was in 1944. Vervolgens bezoeken we de Duitse stellingen in Longues sur mer. Daarna naar het beroemde Amerikaanse kerkhof van Colleville , wat grenst aan Omaha beach. Een hele indrukwekkende plaats altijd. Na de picknick bezoeken we het museum van Omaha beach en gaan we nog door naar la Cambe. Om de dag af te sluiten gaan we dan nog de streekdrank Calvados proeven bij de familie Renaud.

22 augustus
We rijden een stukje van de route du Cidre door het typische oude platteland van Normandië en stoppen in het mooiste dorpje van de route in Beuvron en Auge. Daar bezoeken we ook een echte haras ofwel een paardenstoeterij zoals we die veel vinden in Normandië. Daarna gaan we door naar het oude vissersstadje Honfleur. Een sfeervol vissersstadje zoals je ze nu alleen nog maar op schilderijtjes ziet.

23 augustus
In de morgen bezoeken we in Bayeux het beroemde tapijt met de voorstelling van Willem de Veroveraar. Daarna rijden we verder naar de Nederlandse familie de Haan in Osmanville.
Zij zijn een aantal jaren geleden vanuit Friesland naar Frankrijk verhuisd en hebben daar nu een boerderij en ook enkele vakantiehuisjes. Daar hebben we een lunch midden op het Franse boerenerf. Altijd weer heel gezellig. Daarna maken we een excursie naar een oesterkwekerij in Isigny-sur-mer. U ziet niet alleen hoe de oesters opgroeien, maar u kunt deze delicatesse ook echt proeven. Omdat we in de buurt zijn van le Point du Hoc kunnen we ook daar nog even langs om een bezoek te brengen.

24 augustus
Vandaag vertrekken we weer uit Caen en gaan terug naar huis.
Onderweg maken we nog een stop bij het chateau du Champ du Bataille en sluiten de reis af met een afscheidsdiner te Casteren.

 

Inbegrepen:
 Vervoer per 30- persoons touringcar. 
 4 x hotelovernachting in een 3*hotel in het centrum van Caen, de hoofdstad van de regio Calvados.
 Alle maaltijden (ontbijt-lunch-diner)
 Alle excursies en entreegelden

 Drankjes in de bus

 Afscheidsdiner in Casteren.

 Reis en annuleringsverzekering. (Heeft u zelf een doorlopende reis en/of annuleringsverzekering dan ontvangt u daarvoor een korting. Voor de reisverzekering bedraagt de korting 10 euro p.p. Voor de annuleringsverzekering bedraagt de korting 25 euro per persoon.)

Lees de annuleringvoorwaarden door de reiziger
Indien de reis wordt geannuleerd, is de reiziger de volgende annuleringskosten verschuldigd:

A. Bij annulering tot de 42ste dag (exclusief) voor de vertrekdag: de aanbetaling.
B. Bij annulering vanaf de 42ste dag (inclusief) tot de 28ste dag (exclusief) voor de vertrekdag: 40% van de reissom.
C. Bij annulering vanaf de 28ste dag (inclusief) tot de 21ste dag (exclusief) voor de vertrekdag: 50% van de reissom.
D. Bij annulering vanaf de 21ste dag (inclusief) tot de 14e dag (exclusief) voor de vertrekdag: 70% van de reissom.
E. Bij annulering vanaf de 14e dag (inclusief) tot de 7e dag (exclusief) voor de vertrekdag: 80% van de reissom.
F. Bij annulering vanaf de 7e dag (inclusief) tot de vertrekdag: 90% van de reissom.
G. Bij annulering op de vertrekdag: de volle reissom

Informeer naar de mogelijkheden van individuele reizen op maat
Voor compleet verzorgde meerdaagse bus- en vliegreizen en dagtochten naar bijzondere bestemmingen
Webdesign: De Geus Internet