0492-323256 of 06-22012534  Ook ’s avonds of in het weekend!

Krakau €765 p.p.

(op basis van een tweepersoonskamer)

6 -10 mei 2019

Krakau is een van de oudste en mooiste steden van Europa. Een stad met heel veel sfeer. Naast een uitgebreid bezoek aan deze mooie stad gaan we ook naar de zoutmijnen van Wielicka en bezoeken we samen met een Nederlandse gids het concentratiekamp Auschwitz en Birkenau, gelegen 70 km buiten Krakau.

 

(Toeslag voor een éénpersoonskamer €100)

Wat mag u tijdens deze reis verwachten?

Krakau is een van de oudste en mooiste steden van Europa. Een stad met heel veel sfeer. Naast een uitgebreid bezoek aan deze mooie stad gaan we ook naar de zoutmijnen van Wielicka en bezoeken we concentratiekamp Auschwitz en Birkenau, gelegen 70 km buiten Krakau.


We verblijven 4 nachten in een hotel gelegen midden in het centrum van Krakau dicht bij de Rynek Glowny, het grote plein en bruisende hart van de stad. Dit plein behoort toch zeker wel tot een van de mooiste pleinen van Europa. Op dit plein zijn een aantal indrukwekkende bezienswaardigheden. Je vindt hier bijvoorbeeld de zeer fraaie Mariakerk, de Raadhuistoren en de Lakenhal. Het plein is een geliefde plaats om rond te kijken, romantisch in een witte koets te stappen of te genieten van een heerlijk drankje op één van de vele terrassen.

Onze Nederlandse gids neemt ons mee naar:
 De Mariakerk, zowel van buiten als van binnen is er alles aan gedaan om dit één van de mooiste kerken uit de regio te maken. Vanuit de toren klinkt er elk uur een bugelsignaal wat direct de aandacht trekt. In 1421 werd dit gebruikt om de stad te waarschuwen voor een eventuele aanval. De toenmalige bugelspeler werd hierbij gedood en sindsdien stopt het signaal halverwege de laatste toon. Vanuit de toren heb je een spectaculair uitzicht over de stad.
 De Raadhuistoren
 De Lakenhallen
 De Wawelburcht. Deze Koninklijke burcht bereik je via de oude stadskern, waar je via een pad omhoog uitkomt op het mooiste stukje van Krakau. Voor sommige Polen wordt dit zelfs als heiligdom verklaard. Het kasteel staat vlak naast de kathedraal. 
 De Wawelkathedraal. Vele koningen zijn gekroond in deze bijzonder fraaie kathedraal. Dit prachtig stukje historie ligt naast de Wawelburcht op de gelijknamige heuvel. 
 De zoutmijnen van Wieliczka, gelegen net buiten Krakau. Verstopt diep onder de grond, ligt een onvergetelijke bezienswaardigheid: een van de grootste zoutmijnen ter wereld. De mijngangen onder het plaatsje Wielickza zijn in totaal ruim 300 kilometer lang en gaan zo’n 350 meter de grond in. Tegenwoordig wordt er nauwelijks zout meer gewonnen en is de zoutmijn vooral een sprookjesachtige plek waar bezoekers uit de hele wereld naar toe komen voor de mooie gravures in de zoutwanden.
 Concentratiekamp Auschwitz-Birkenau. Het concentratiekamp is na de oorlog symbool geworden voor de enorme misdaden van het naziregime en een belangrijke reden voor mensen uit de hele wereld om een bezoek aan Krakau te brengen.
 De joodse synagoge in Kasimierz
 De communistische wijk Nowa Huta

Inbegrepen:
 Vliegreis vanaf Eindhoven met Transavia naar de luchthaven van Krakau en terug. 
 Alle vervoer tijdens het programma in en om Krakau.
 4 x hotelovernachting in een hotel in het centrum van Krakau.
 Alle maaltijden (ontbijt-lunch-diner)
 Alle excursies, Nederlandse gids en entreegelden
 Reis en annuleringsverzekering. (Heeft u zelf een doorlopende reis en/of annuleringsverzekering dan ontvangt u daarvoor een korting. Voor de reisverzekering bedraagt de korting 10 euro p.p. Voor de annuleringsverzekering bedraagt de korting 25 euro per persoon.)

We vliegen vanaf Eindhoven met Transavia.  Vertrektijd op 6 mei is om 11.00 uur.        Aankomsttijd op 10 mei is laat in de avond. Eventueel kan ik ook vervoer naar Eindhoven airport en terug voor u verzorgen. U kunt dat aangeven bij uw aanmelding voor deze reis.

 

Lees de annuleringvoorwaarden door de reiziger
Indien de reis wordt geannuleerd, is de reiziger de volgende annuleringskosten verschuldigd:

A. Bij annulering tot de 42ste dag (exclusief) voor de vertrekdag: de aanbetaling.
B. Bij annulering vanaf de 42ste dag (inclusief) tot de 28ste dag (exclusief) voor de vertrekdag: 40% van de reissom.
C. Bij annulering vanaf de 28ste dag (inclusief) tot de 21ste dag (exclusief) voor de vertrekdag: 50% van de reissom.
D. Bij annulering vanaf de 21ste dag (inclusief) tot de 14e dag (exclusief) voor de vertrekdag: 70% van de reissom.
E. Bij annulering vanaf de 14e dag (inclusief) tot de 7e dag (exclusief) voor de vertrekdag: 80% van de reissom.
F. Bij annulering vanaf de 7e dag (inclusief) tot de vertrekdag: 90% van de reissom.
G. Bij annulering op de vertrekdag: de volle reissom

Informeer naar de mogelijkheden van individuele reizen op maat
Voor compleet verzorgde meerdaagse bus- en vliegreizen en dagtochten naar bijzondere bestemmingen
Webdesign: De Geus Internet