0492-323256 of 06-22012534  Ook ’s avonds of in het weekend!

Vliegreis naar Suriname €2675 p.p.

(op basis van een tweepersoonskamer)

29 februari tot en met 11 maart 2020

In 2020 is het 45 jaar geleden dat Suriname onafhankelijk van Nederland is geworden. Dat is zeker een reden om eens kennis te maken met dit bijzondere land.  Suriname zal u doen denken aan 'Holland in de tropen' als u door Paramaribo loopt met haar Nederlandse straatnamen en koloniale geschiedenis; bovendien spreekt iedereen gewoon Nederlands.

Ondoordringbaar tropisch regenwoud, brede rivieren en rijstvelden zorgen voor hele mooie momenten tijdens deze reis. Ook maakt u kennis met de smeltkroes van culturen en de vriendelijke bewoners van dit land. 

In Suriname worden we begeleid door Pieter Nijdam, een hele enthousiaste Nederlandse gids die u alles over dit mooie land kan vertellen en al heel veel groepen in Suriname heeft rondgeleid.

(Toeslag voor een éénpersoonskamer €250)

Wat mag u tijdens deze reis verwachten?

O.a. Op het programma:

 • De hoofdstad Paramaribo met fort Zeelandia, een hoogmis in de kathedraal, de vogeltjesmarkt, het onafhankelijkheidsplein, de exotische markt, scheepswrak etc. etc.
 • Bezoek plantages.
 • Met een primitieve boot maken we een boottocht over de Suriname- en  Commewijne rivier
 • Bezoek vlindertuin
 • Dolfijnen spotten
 • Bezoek missiepost
 • De botanische tuin in Boxel
 • Natuurgebied Peperpot
 • Varen per korjaal o.a. door natuurreservaat Bigi Pan
 • Optreden en uitleg van de  traditionele dansen
 • De Jodensavanne
 • Nickerie met kokos en rijstvelden en bezoek aan een rijstboerderij
 • Het dorp nieuw Aurora met haar bewoners
 • Bezoeken aan plaatsen met bekende namen zoals Groningen en Wageningen.

 

Prijs is 2675 euro p.p. op basis van een tweepersoonskamer

Inbegrepen bij de prijs:

 • Vervoer vanuit Veghel naar de luchthaven van Schiphol en terug.
 • Rechtstreekse vlucht met KLM inclusief bagage naar de luchthaven van Paramaribo en terug. Het vertrek op 29 februari vanaf Schiphol is in de morgen.
 • Alle overnachtingen in goede hotels/ resorts. Aan het begin en aan het einde van deze reis verblijven we in een hotel in het historisch centrum van Paramaribo. Tijdens de verkenning van het binnenland verblijven we in verschillende mooi gelegen lodges.
 • Alle maaltijden dus volpension.
 • Alle vervoer tijdens het programma. Dus uw vlucht, het busvervoer in Suriname en het varen met de korjaal.
 • Nederlandse gids gedurende het verblijf in Suriname.
 • Alle excursies inclusief entreegelden
 • Toeristenkaart voor Suriname
 • De reissom is inclusief de verplichte betaling per boeking aan het garantiefonds.
 • voor eenpersoonskamers bedraagt de toeslag 250 euro

Exclusief reis- en annuleringsverzekering.

Voor reizen naar de regio in Suriname die wij gaan bezoeken hoeft u geen inentingen te halen. Ook is de regio vrij van malaria.

 

Uitgebreid programma:

Talloze hoogtepunten zorgen voor onvergetelijke ogenblikken tijdens de reis. De hoofdstad Paramaribo met z’n koloniale houten gebouwen zal u versteld doen staan. Ondoordringbaar tropisch regenwoud, brede rivieren en rijstvelden zorgen voor onvergetelijke momenten tijdens de reis. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de smeltkroes van culturen en de vriendelijke bewoners van dit land. U spreekt natuurlijk ook de taal van het land! Want overal wordt Nederlands gesproken.

Zaterdag 29 februari 2020
Vandaag vertrekken we vanaf Schiphol naar Suriname. Wij landen in de middag op de J.A.Pengel luchthaven. Vervolgens rijden wij in ongeveer 80 min. naar ons hotel Queens aan de Kleine Waterstraat in Paramaribo.

Zondag 1 maart 2020. Paramaribo
Na het ontbijt is er een mogelijkheid de vogeltjes markt te bezoeken op het gouvernementsplein. Hier worden wedstrijden gehouden, welke vogel het beste en het meeste zingt. Een hele serieuze aangelegenheid.
Tevens bezoeken we een hoogmis in de houten Basiliek / Kathedraal. De grootste houten kerk van de wereld en het tweede grootste houten gebouw van Zuid Amerika.
Na de lunch gaan we naar het natuurgebied Peperpot waar we een rondleiding zullen hebben. Het natuurpad loopt langs één der vaarkanalen van de plantage. Langs een deel van het pad zijn bruggetjes over de irrigatie- kanalen aangebracht waardoor men een goed beeld krijgt van de oorspronkelijke aanleg van de plantage. Op een kort stuk na is het kanaal langs het pad begroeid met ‘moko-moko’ waartussen vele vogels hun broedplaatsen vinden.
Om bomen en planten gemakkelijk te ontdekken en herkennen zijn op verschillende plaatsen hun naamborden aangebracht. Langs de paden treft men op diverse plaatsen zitbanken aan.
Na de rondleiding terug naar de stad waar ’s avonds gaan dineren.


Maandag 2 maart 2020 City Tour en Historie over Water en Land.

Vandaag beginnen we met een stadsrondrit door de hoofdstad. Alle hoogtepunten zoals Fort Zeelandia, de houten Basiliek, de Joodse Synagoge naast de Moskee, het onafhankelijkheidsplein, het wrak van het Duitse schip ‘ de Goslar’ en de markt met haar exotische groenten en fruit worden bezocht.
Na de lunch met een primitieve tentboot over de Suriname- en Commewijnerivier. Een bezoek aan plantage Rust en Werk, plantage Margaretha en het openluchtmuseum. Op de plaats waar de Suriname- en de Commewijne rivier samenkomen is er de mogelijkheid dolfijnen te spotten. Overnachting in Paramaribo.


Dinsdag 3 maart 2020 Vlindertuin Botanische tuin.

Zodra u de tropische vlindertuin binnenstapt, waant u zich in een magisch sprookjesbos. De natuurlijke woonomgeving waar de prachtige Surinaamse vlinders vandaan komen, is er zoveel als mogelijk nagebootst en het resultaat is tegelijkertijd rustgevend en betoverend.
U wandelt over groen omringde paadjes tussen de geurige planten en bloemen door, langs een kabbelend stroompje dat in een waterval van de rotsen naar beneden stort en ondertussen wordt u omringd door talloze bontgekleurde vlinders die vrolijk om u heen fladderen. In de bijzondere tropische tuin kunt u oneindig genieten van een rijkdom aan geuren en kleuren zoals alleen de natuur die kan bieden.
In het plaatsje Boxel in het district Wanica, op 22 kilometer afstand van de hoofdstad Paramaribo, ligt de Little Paradise Botanical Garden. In de botanische tuin kun je kennis maken met tropische bomen, medicinale planten, geneeskrachtige kruiden en de sierteelt zoals orchideeën en andere exotische bloemsoorten. Het doel van Little Paradise Botanical Garden is om de bezoekers de schoonheid van een tropische “water-garden” te laten ervaren. De tuin is rijk aan verschillende soorten bomen, struiken, planten en bloemen. Verder zijn er verschillende vogels in de tuin te bewonderen.

Woensdag 4 maart 2020 Anaula
Vandaag beginnen we aan onze natuur- en cultuurbelevenis en vertrekken vanuit Paramaribo in zuidelijke richting. Onderweg passeren we de indrukwekkende woudreuzen en dorpen gelegen aan deze weg. Na ongeveer 190 km komen we aan bij het aanmeerplaatsje Atjoni om vervolgens te beginnen aan een enerverende korjaaltocht. We varen circa 50 minuten per gemotoriseerde korjaal naar het comfortabele Anaula Nature Resort, gelegen aan de voet van de Ferullasivallen, waar u tevens zult overnachten. Tijdens deze vaartocht komen wij een adembenemende natuur en diverse Marrondorpen tegen. Tevens passeren wij de onstuimige Jaw-Jaw stroomversnelling.
In de voormiddag varen we per korjaal naar een nabij gelegen zwemgelegenheid, in de Ferullasi stroomversnelling, waar we kunnen relaxen, zwemmen en genieten van een natuurlijke bruisbad.
Voor het diner gaan wij een spannend avontuur tegemoet op zoek naar kaaimannen. Tevens kunt u tijdens deze nachtelijke vaartocht genieten van de prachtige sterrenhemel en de totale stilte van het Amazone regenwoud ervaren.

Donderdag 5 maart 2020 Dorpswandeling en cultureel optreden.
Na het ontbijt varen we per korjaal naar het dorp Nieuw- Aurora voor een dorpswandeling. Tijdens de rondleiding door het dorp maakt u kennis met de lokale bevolking en met hun unieke manier van leven en hun traditionele gewoontes en gebruiken. Wij brengen een bezoek aan de missiepost met onder meer een kerk, een lagere school en een medische post.
Omstreeks 16.30 uur maken wij een boswandeling op het eiland, waarop het resort zich bevindt. Tijdens deze boswandeling krijgt u uitleg over het lokaal medicinaal gebruik van planten. Tijdens de binnenlandse oorlog in 1986 bezochten de junglecommandos van Ronnie Brunswijk het eiland voor hun onsterfelijkheidsrituelen. De overblijfselen van deze rituelen op het eiland herinneren ons aan dit unieke stukje geschiedenis. In de avonduren kunt u genieten van een heerlijk diner. Na het diner kunnen wij genieten van een cultureel dansoptreden. Traditionele dansen zoals de Seketi, Awasa en Bandamba zullen voor ons worden uitgevoerd. Door onze gids zal er uitleg worden gegeven over de inhoud en betekenis van deze dansen.

Vrijdag 6 maart 2020 Atjoni – Overbridge
Deze ochtend kunt u geheel naar eigen behoefte invullen. U kunt zwemmen, een boswandeling maken, relaxen aan het zwembad of in een hangmat, of in alle rust genieten van de natuur. Na de lunch varen we terug naar Atjoni, vanwaar we per bus vertrekken naar Overbridge waar we zullen overnachten.

Zaterdag 7 maart 2020 Jodensavanne
Deze ochtend maken we ons klaar voor de historische tocht naar de eerste joodse nederzetting in Suriname, de Joden Savanna. Hier vindt u nog veel oude graven met ieder zijn eigen verhaal. Aansluitend keren we terug naar ons hotel in Paramaribo.

Zondag 8 maart 2020 maart 2020 Nickerie
U maakt tijdens deze tweedaagse tour kennis met de verschillende districten van West-Suriname zoals Saramacca, Coronie en Nickerie.
Het eerste district dat gepasseerd wordt is Saramacca, waar de mensen leven van veeteelt en het verbouwen van rijst en groente. Saramacca eindigt aan de westelijke kant van de Coppename rivier, waar de rivier overgestoken wordt. Vanaf hier wordt de kokoscultuur van Coronie bereikt, waar vroeger de kostwinning werd gerealiseerd.
Vanuit de kokoscultuur belanden we in de rijstcultuur van Nickerie. De hoofdstad van het district Nickerie is Nieuw Nickerie, die ligt ruim 240 kilometer afstand in het westen van Suriname. Nieuw Nickerie telt ongeveer 12.000 inwoners en is daarmee de tweede grootste stad van Suriname. In dit district ligt het natuurgebied Bigi Pan. In dit moerasgebied vinden we de broedplaats van vele vogelsoorten waaronder de rode ibis, schaaldieren, vissen en kaaimannen. Een mooie bijzondere tocht naar het westen van Paramaribo!
We rijden over een prima weg naar Nieuw Nickerie. De eerste stop is in Groningen, in Saramacca, waarvan de naam de Nederlandse inmenging, ca. 150 jaar geleden, al verraadt. Na het passeren van de Coppenamerivier rijden we het district Coronie binnen. Of de welkomsttekst ‘Vredig, Vrij en Vriendelijk’ correct is mag u zelf invullen. Verderop, waar de palmbomen plaats maken voor rijstvelden bent u in Nickerie, het centrum van de Surinaamse rijstteelt. U bezoekt hier een rijstboerderij.
Eindpunt: Nieuw Nickerie. Een kijkje op de Zeedijk zal niet ontbreken. We overnachten in het Residence Hotel te Paramaribo.

Maandag 9 maart 2020 Bigi Pan – Paramaribo
Het hoogtepunt van de reis beleeft u vandaag tijdens een vaartocht met een korjaal door de grootste lagune van het land, natuurreservaat Bigi Pan. Een typisch ‘wetland’ met kreken, mangrovebossen, moerasgebieden en modderbanken. Een ‘broed’-eldorado voor meer dan 120 vogelsoorten, waaronder de rode ibis, visarend en stern. Wat wil een vogelspotter nog meer. Op de terugweg naar Paramaribo is er misschien nog even tijd om bij een van de vele stalletjes langs de weg te stoppen voor fruit en andere lekkernijen.

Dinsdag 10 maart 2020 Dag van Vertrek
Nog een paar uurtjes genieten van datgene wat Paramaribo u biedt. Dus eventueel nog gauw wat souvenirtjes kopen of nog even genieten van de waterkant en dan is de tijd daar om te vertrekken. Na het middaguur rijdt de bus u naar het vliegveld waar we inchecken voor de nachtelijke vlucht naar Nederland.

Woensdag 11 maart 2020 Aankomst in Nederland.
Afscheid.

 

 

 

 

 

Lees de annuleringvoorwaarden door de reiziger
Indien de reis wordt geannuleerd, is de reiziger de volgende annuleringskosten verschuldigd:

A. Bij annulering tot de 42ste dag (exclusief) voor de vertrekdag: de aanbetaling.
B. Bij annulering vanaf de 42ste dag (inclusief) tot de 28ste dag (exclusief) voor de vertrekdag: 40% van de reissom.
C. Bij annulering vanaf de 28ste dag (inclusief) tot de 21ste dag (exclusief) voor de vertrekdag: 50% van de reissom.
D. Bij annulering vanaf de 21ste dag (inclusief) tot de 14e dag (exclusief) voor de vertrekdag: 70% van de reissom.
E. Bij annulering vanaf de 14e dag (inclusief) tot de 7e dag (exclusief) voor de vertrekdag: 80% van de reissom.
F. Bij annulering vanaf de 7e dag (inclusief) tot de vertrekdag: 90% van de reissom.
G. Bij annulering op de vertrekdag: de volle reissom

Informeer naar de mogelijkheden van individuele reizen op maat
Voor compleet verzorgde meerdaagse bus- en vliegreizen en dagtochten naar bijzondere bestemmingen
Webdesign: De Geus Internet