0492-323256 of 06-22012534  Ook ’s avonds of in het weekend!

Egypte

Van 12-19 november maakten we een hele indrukwekkende reis naar Egypte.

Wat een bijzonder land. Iedereen vond het een speciale ervaring om aan de voet van de pyramides te staan. De tempels en de graven uit de oudheid te bezoeken. Om te horen over de geweldige kennis van de oude Egyptenaren. Onze gids Magdy vertelde honderduit over hun goden, over de hiërogliefen met hun betekenis en over de imposante bouwkunst.

We zijn onze reis gestart in Cairo. Daar bezochten we de pyramides en de Sfinx bij Gizeh. We kregen uitleg over de islam, in de moskee, hoorden in de Koptische wijk het verhaal achter de vlucht uit Egypte en zagen het masker van Toetanchamon in het Egyptisch museum.

Vervolgens door naar Aswan waar we onze cruise over de Nijl zijn gestart en hebben gevaren tot Luxor. Heel mooi in Luxor waren de tempels van Luxor en Karnak en zeker niet te vergeten het dal van de Koningen. In Aswan bezochten we ook een Nubisch dorpje, de Aswan dam, de onvoltooide obelisk  en de kruidenmarkt.

Wat hebben we veel gezien en gehoord en natuurlijk ook heel veel plezier met elkaar gehad. Een hele leuke groep met heel veel aandacht voor elkaar. 

 

 

Naar het overzicht
Informeer naar de mogelijkheden van individuele reizen op maat
Voor compleet verzorgde meerdaagse bus- en vliegreizen en dagtochten naar bijzondere bestemmingen
Webdesign: De Geus Internet