0492-323256 of 06-22012534  Ook ’s avonds of in het weekend!

Het Westen van de USA

Deze week zijn we weer thuis gekomen van onze 14-daagse reis door het westen van Amerika. We zijn de reis gestart  in San Francisco en eindigden onze rondreis in Los Angeles. We bezochten 4 staten; Californië, Arizona, Nevada en Utah.

Hieronder een sfeerimpressie van de reis:

 

Op 16 en 17 oktober stond San Francisco op het programma. Naast een bezoek aan het centrum van de stad, bezochten we ook de oude gevangenis van Alcatraz, de pier bij Fisherman's Warff en natuurlijk de beroemde Golden Gate bridge.

 

18 oktober.

In de morgen zijn we vertrokken richting Napa Valley. De streek in Californië waar alle wijnen vandaan komen. In de middag bezochten we het melkveebedrijf en kaasmakerij van de familie Stuyt.

We werden daar zeer hartelijk ontvangen en mochten ook een kijkje nemen bij de buurman, die vanuit Portugal naar de USA is geëmigreed.

 

 

Op 19 oktober stonden er 2 melkveebedrijven op het programma in "Central Valley" de vruchtbare streek van Californië. We waren te gasten op de Diamond farm van Wiebren Jonkman en op de Milky Way dairyfarm van de familie de Jong.

 

Op 20 oktober stond 1 van de vele natuurparken van Wetst- Amerika op het reisprogramma. Bezochten Sequioa national park bekend van de enorme grote bomen.

 

Op 21 oktober stond Death Valley National Park en Las Vegas op het programma. Wat een tegenstelling in de morgen de eindeloze zoutvlakte waar bijna geen leven mogelijk is en dan in de middag de enorme drukte in Las Vegas, op straat en in de casino's.  Een ware belevenis deze dag!

 

Op 22 oktober zijn we van Las Vegas gereden naar Bryce Canyon national Park. Een flinke afstand maar er is onderweg zoveel te zien. Onderweg krijg je het idee dat je in een western film zit.  En ook een truckstop is al een belevenis met al die grote trucks. Aan het einde van de dag ( een koude) zonsondergang in Bryce Canyon.

 

23 oktober. Wederom een dag om nooit te vergeten. In de morgen stond de grote dam en het stuwmeer bij Page op het programma. In de namiddag waren we in Monument Valley voor een supermooie jeeptour onder leiding van enkele van de Indiaanse bewoners. Ze spraken en zongen voor ons in hun eigen taal en legden ons uit hoe Monument Valley was ontstaan.

 

Op 24 en op 25 oktober waren we bij de beroemde Grand Canyon. Het impossant om te zien wat de natuur zelf kan maken. De Colorado rivier heeft in miljoenen jaren tijd een diepe kloof uitgesleten in het landschap.

 

26 oktober. Vandaag reizen we via Route 66 en het spookstadje Calico naar Victorville.

 

Het einde van onze reis was in Los Angeles, waar we Hollywood, the Farmers market, Beverly Hills en Santa Monica bezochten.

 

 

 

Naar het overzicht
Informeer naar de mogelijkheden van individuele reizen op maat
Voor compleet verzorgde meerdaagse bus- en vliegreizen en dagtochten naar bijzondere bestemmingen
Webdesign: De Geus Internet