0492-323256 of 06-22012534  Ook ’s avonds of in het weekend!

Reis naar Suriname

Van 29 februari t/m 11 maart hebben we een fantastische reis naar Suriname gemaakt.

We maakten kennis met de gevarieerde cultuur van Suriname. We bezochten de Creolen. Maakten kennis met de cultuur van de Hindoestanen, de Indianen en de Javanen en proefden van de verschillende keukens. We bezochten veel natuurgebieden en sliepen ook midden in het tropisch regenwoud. Vaak moesten we via de rivier varen om de verschillende plekken te bereiken. Geweldig om mee te mogen maken.

Voor iedereen een hele mooie reis, zeker ook omdat we geweldig werden begeleid door Pieter Nijdam onze gids die Suriname in zijn hart heeft gesloten. Hij zorgde ook steeds voor wat lekkers onderweg. Cassavechips en de watermeloenen en de ananassen werden door Pieter op indrukwekkende wijze ter plaatse bereid.

De reis naar Suriname willen we zeker nog een keer vaker op het programma zetten, dat weten we nu al!

Hieronder een foto impressie van de reis:

 

1 maart:

Een eerste kennismaking met Paramaribo. Samen met Pieter wandelen we naar de grote houten Basiliek voor de hoogmis. Naar de kerk gaan is in Paramaribo een hele belevenis. Zeker de preek van de pastoor maakte veel los. In deze kerk bevindt zich ook het graf van Peerke Donders.

Na de lunch hebben we natuurgebied Peperpot bezocht waar we een rondleiding  hadden van een lokale gids  die alle dieren en planten kende die leefden in dit gebied.

 

 

 

2 maart

Voor de middag maakten we een wandeling door de hoofdstad Paramaribo waarbij we alle hoogtepunten van de stad zoals Fort Zeelandia, de Joodse Synagoge, het onafhankelijkheidsplein en de markt met haar exotische groenten en fruit zagen.
Na de lunch gingen we met een primitieve tentboot over de Suriname- en Commewijnerivier en brachten een bezoek aan de voormalige plantage Rust en Werk. Daarna zijn we richting atlantische oceaan gevaren om nog dolfijnen te spotten.

 

 

 

3 maart

De start van de dag was een bezoek aan een Vlinder- en schildpaddenboerderij. Zeer interessant en iedereen had bewondering voor de inzet van de eigenaar

Na de lunch bezochten we in het plaatsje Boxel de Little Paradise Botanical Garden. Een kleurrijke excursie met uitleg over de planten en hun medicinale werking.. In Suriname is de geneeskrachtige werking van planten zeer belangrijk voor de bewoners.

 

4 maart

Eén van de hoogtepunten van deze reis was toch wel de tocht naar en het verblijf op Anaula. Op weg naar Anaula hield op een gegeven moment de weg op en moest alles en iedereen verder worden vervoerd met kleine bootjes. Wat een ervaring!  Tijdens het varen kwamen we langs verschillende dorpjes waar de vrouwen hun was aan het doen waren en kinderen aan het zwemmen waren in de rivier. Het resort waar we verbleven was meer dan fantastisch. Aan het einde van de dag stond nog "zwemmen"in de rivier op het programma en het spotten van kaaimannen in het donker.

 

 

5 maart.

Na het ontbijt zijn we per korjaal gevaren naar het dorp Nieuw- Aurora voor een dorpswandeling. We zagen de lokale bevolking met hun unieke manier van leven en hun traditionele gewoontes en gebruiken. In het dorp waren een missiepost met onder meer een kerk, een lagere school en een medische post.
In de namiddag maakten we een boswandeling op het eiland, door het primitieve woud, waarbij de aapjes natuurlijk weer niet ontbraken.
Na het diner was er een cultureel dansoptreden van mensen uit het dorp.

 

6 maart

Deze ochtend was iedereen vrij om naar eigen behoefte in te vullen.  Sommigen hebben nog lekker even gezwommen in het zwembad  of in alle rust genoten van de natuur en het water.  Na de lunch zijn we terug gevaren naar Atjoni, waar het busje weer op ons stond te wachten om ons naar Overbridge te brengen.

 

7 maart

We starten deze dag met een historische tocht naar de eerste joodse nederzetting in Suriname, de Joden Savanne. Hier is in de binnenlanden, door Portugese Joden de eerste plantage opgericht. Onderweg bezochten we nog de brug die men nooit heeft kunnen gebruiken. Daarna reisden we weer terug naar Paramaribo, maar niet zonder dat eerst iedereen bij de Chinees nog anti-muggen spullen voor thuis had gekocht.

 

8 maart

Deze dag zijn we vertrokken naar West Suriname, richting Nickerie. De eerste stop onderweg is het plaatsje Groningen waar vroeger veel Nederlandse boeren uit Groningen hebben geprobeerd een bestaan op te bouwen. Dicht bij de Atlantische oceaan bezoeken we een dorpje wat leeft van de visvangst en zelf ook de vis laat drogen om te bewaren. Na de lunch thuis bij mevrouw Wijntak rijden we via het uitgestrekte gebied waar rijst wordt verbouwd naar Nickerie waar we bij zonsondergang nog de Zeedijk en een hindoestaanse tempel zien. Zoals elke avond besluiten we deze avond met Parbo bier en Bayley's

 

9 maart

Dit was weer een hele bijzonder dag. We gingen varen naar en in het natuurgebied Bigi Pan. Een broedplaats voor heel veel vogels. De vogels waren mooi maar de belevenis was toch wel de vaartocht met veel hindernissen. We hebben bewondering voor de stuurlui van de bootjes. De lunch was deze keer midden op het meer. In de namiddag zijn we weer teruggekeerd naar Paramaribo. Onderweg zagen we kraampjes met honing en konden we kokosnoten proeven.

 

10 maart

Onze laatste dag in Suriname. In de ochtend wandelen we nog door Paramaribo en gaan we samen nog een lekkere ijskoffie drinken op het terras. Pieter heeft ons nog begeleid naar de luchthaven waar we afscheid van hem hebben genomen en terug zijn gevlogen naar Nederland. Einde van een super mooie reis. 

 

 

 

Naar het overzicht
Informeer naar de mogelijkheden van individuele reizen op maat
Voor compleet verzorgde meerdaagse bus- en vliegreizen en dagtochten naar bijzondere bestemmingen
Webdesign: De Geus Internet