0492-323256 of 06-22012534  Ook ’s avonds of in het weekend!

Voorjaarsreis Valencia van 25-29 april 2022

Van 25 -29 april brachten we een bezoek aan de Spaanse stad Valencia.

Wie naar Valencia gaat boekt natuurlijk een fietstour door deze mooie stad. We hebben onder leiding van 2 gidsen door de drooggelegde rivier van de Turia gefietst naar de stad van de kunsten en naar het strand. Na de lunch heeft iedereen nog op eigen gelegenheid gefietst door de haven, door de oude stad en het stadspark van de Turia. 

Samen met een gids maakten we op woensdag een stadswandeling door de oude binnenstad. We zagen het stadsplein, bezochten de markthal en de zijdebeurs. Kregen uitleg over de kathedraal en de oude binnenstad. Na de lunch hebben we samen nog de kathedraal van binnen bezocht, het treinstation Nord en de arena van het stierenvechten die nog steeds wordt gebruikt.

Ook het gebied buiten de stad is een bezoek waard. We zijn met de bus naar Albufera gegaan. Naast het natuurgebied gelegen aan zee waar men heerlijk kan varen, is het ook een groot gebied waar mijn rijst verbouwd voor de paella. Paella was dan ook onze lunch.

De laatste dag heeft iedereen zelf ingevuld met nog een wandeling door de stad of nogmaals met de fiets even door de stad. 

Valencia is een geweldige stad voor een citytrip. Mooie plekken om te bezoeken, veel terrassen, lekker eten etc. etc. 

Voor mij was dit ook de 75ste meerdaagse groepsreis. Bijzonder om dan weer met een groep op stap te mogen zijn, zeker omdat deze reis naar Valencia al vele keren was uitgesteld.

 

Naar het overzicht
Informeer naar de mogelijkheden van individuele reizen op maat
Voor compleet verzorgde meerdaagse bus- en vliegreizen en dagtochten naar bijzondere bestemmingen
Webdesign: De Geus Internet